Volg ons
Search
Close this search box.
Beemdkroon enexis

Uitspraak kort geding helpt ons niet aan stroom Beemdkroon

Eerder gaven we al aan dat we een uitdaging hebben om voldoende stroom te krijgen bij de Beemdkroon. Enexis is het bedrijf dat onze aansluiting moet leveren, maar ze kunnen nog geen datum doorgeven. Op donderdag 18 juli gingen we naar de rechter. Met een kort geding probeerden we Enexis te dwingen de stroomlevering wel in te plannen. De rechter heeft inmiddels aangegeven dat het maatschappelijk belang van S&L Zorg om deze woonruimte te kunnen bieden groot is, maar het belang van Enexis om het stroomnet in balans te houden en overbelasting te voorkomen vindt de rechter nog groter. De rechter kan ons dus niet helpen om sneller stroom te krijgen.

Overbelasting stroomnet

Zoals je ook vaak hoort in de media is het stroomnet overbelast in Nederland, zo ook in Bergen op Zoom. Hierdoor is het steeds lastiger om grote aansluitingen te verkrijgen. En voor onze 46 studio’s hebben we nogal wat stroom nodig.

En nu?

We blijven zoeken naar een oplossing. We kunnen nog naar een andere rechter, maar dat duurt lang en de kans dat het lukt is klein. We zijn ook nog aan het puzzelen met andere (technische) mogelijkheden, maar lopen steeds tegen nieuwe uitdagingen aan en zijn nog lang niet bij een oplossing die werkt. We blijven ook steeds in gesprek met Enexis.

Maar, het duurt helaas nog wel even voordat we weten wanneer er verhuisd kan worden. Het is heel frustrerend, maar we doen ons best om zo snel mogelijk een oplossing te vinden.

Het laatste nieuws

Ga naar de inhoud