Volg ons
Search
Close this search box.

De Razende Reporter in gesprek met OC medewerker Marion

In de rubriek ‘De hort op’ gaat de Razende Reporter op pad binnen onze organisatie. De Razende Reporter komt één keer per week in het OC voor een lekker broodje kroket. Maar wie bakt die kroketten nou altijd zo lekker bruin? Dat is natuurlijk Marion van het OC! Hoog tijd om eens wat meer te weten te komen over deze keukenprinses.
Geschreven door onze

Razende reporter

Hoe lang werk in je al in de horeca?

Marion: “Bij S&L Zorg al 17 jaar. Maar daarvoor heb ik ook in de horeca gewerkt, bij Kir Royal in Schijf. En daarvoor heb ik altijd op een torisch laboratorium gewerkt.”
Razende Reporter: “Een watte?”
Marion: “Dat heeft te maken met contactlenzen. Ik controleerde de lenzen op beschadigingen en of de sterkte klopte.”

Wat vind je het leukste aan de horeca?

Marion: “Het omgaan met mensen. En bij S&L Zorg zijn dat vooral de bewoners. Jullie zijn het toefje slagroom op de taart.”
Razende Reporter: “Oh, dat is lekker!”

Wat vind je het minst leuke klusje in het OC?

Marion: “De frituur schoonmaken. Dat moet wekelijks gebeuren. Niet het leukste klusje, maar wel belangrijk.”
Razende Reporter: “Zeker! Anders gaat het frituurvet stinken.”
Marion: “Precies! En het moet ook vers blijven. Anders krijg je van die zwarte kroketten.”
Razende Reporter: “Hé bah!”

Wat is je grootste blunder geweest op het werk?

Marion: “Hoeveel wil je er hebben?”
Razende Reporter: “Doe maar twee.”
Marion: “Ik werkte hier nog maar pas en toen moest ik bij een vergadering het drinken verzorgen. Ik liep met een vol dienblad naar boven, zag de drempel bij de deur niet goed en bleef er met mijn voet achter hangen. Ik struikelde en heb het dienblad toen zo op tafel gegooid. Ook ben ik weleens op het werk aangekomen terwijl ik eigenlijk vrij was. Toen ben ik maar weer naar huis gegaan. Ik vind mijn werk leuk, maar dat vind ik wel heel overdreven.”
Razende Reporter: “Dat zou ik inderdaad ook niet doen.”

Wat lust je totaal niet qua eten?

Marion: “Rode bieten en carpaccio. En mosselen. Bah! Alleen al het zicht. En dan zeggen mensen dat het lekker is als je het met een sausje eet. Maar als je iets met een sausje lekker moet maken, dan is het toch gewoon niet lekker?”
Razende Reporter: “Oh bah. Mosselen vind ik ook zo vies.”

Welk broodje zou je ooit op het menu willen brengen?

Marion: “Dat vind ik een moeilijke, maar goeie vraag!”
Razende Reporter: “Zullen we anders samen een broodje bedenken? Bijvoorbeeld het broodje Razende Reporter?”
Marion: “Dat vind ik een heel leuk idee Eva!”
Razende Reporter: “Ik denk aan krokante bacon, een gekookt eitje, sla, tomaat en een lekkere honing dressing.”
Marion: “Dat klinkt meteen goed. Misschien is het ook wel heel lekker met mayonaise?’
Razende Reporter: “Ja! Dat is nog beter. Ik ben gek op mayo.”
Marion: “Top. Zullen we ‘m anders gelijk even maken? Dan kunnen we het eens uittesten.”
Razende Reporter: “Goed idee Marion!”

Nou, hopelijk staat het broodje binnenkort eens op het menu. Ik ga nu maar weer eens naar de dagbesteding. Houdoe!

Ook leuk om te lezen!

Vorige
Volgende
Ga naar de inhoud