Volg ons
Search
Close this search box.
Sterrebos locatie vlaanderen

De beste zorg in Nederland voor cliënten uit Vlaanderen

Er zijn altijd mogelijkheden om zorg af te nemen over de grens, welke mogelijkheid het beste aansluit verschilt. Daarom is het het beste om uw wensen kenbaar te maken en contact te zoeken. In een gesprek kunnen we kijken welke mogelijkheden voor u het beste werken. Bij S&L Zorg nemen nu al meerdere mensen uit België en specifiek Vlaanderen zorg af. In dit artikel gaan we wat dieper in op de mogelijkheden om zorg over de grens af te nemen bij S&L Zorg.

Persoonlijke Assistentie Budget PAB

Het persoonlijke-assistentiebudget is een bevoegdheid van het Vlaams Agentschap voor Personen met een Handicap (VAPH). Het persoonlijke-assistentiebudget is een manier van directe financiering van de zorg. Personen met een beperking kunnen een PAB aanvragen bij het VAPH. Elke persoon met een handicap heeft recht op zo’n PAB, maar men moet wel zelf de aanvraag doen. Met een PAB is het mogelijk zorg af te nemen bij S&L Zorg. Wilt u meer weten neem dan contact met ons op!

Persoons Volgend Budget (PVB)

Het persoonsvolgend budget (PVB) is een jaarlijks gepersonaliseerd budget dat dient om uw extra ondersteuningsnoden te betalen. Met het budget kunt u zorg, ondersteuning en assistentie betalen. Met een PVB is het mogelijk zorg af te nemen bij S&L Zorg. Wilt u meer weten neem dan contact met ons op!

Inschaling ondersteuningsnood

In Vlaanderen geldt een ander zorgzwaarte-inschalingsinstrument dan in Nederland. Afstemming van de de zorg in Nederland op de inschaling in Vlaanderen is daarom maatwerk. We gaan graag met u in gesprek om te kijken naar de beste mogelijkheden.

Zorg voor mensen met een verstandelijke beperking in Nederland

Het bieden van uitstekende zorg voor mensen met een verstandelijke beperking vinden we logisch. Maar, menslievende zorg dat is ons echte doel! Dit zie je terug bij onze medewerkers, mantelzorgers en vrijwilligers, de gezellige huizen, de levendige zorgwijken, de activiteiten en dagbesteding. We willen dat iedereen eigen keuzes kan maken. We zoeken steeds naar nieuwe wegen om dat mogelijk te maken.

Menslievend betekent dat de zorg afgestemd is op behoeften, huiselijk is en gegeven wordt door bekende gezichten. Het betekent dat verwanten weten wat er speelt, en betrokken zijn.

De zorg in Nederland is toch wel duidelijk anders dan in Vlaanderen. Bent u nieuwsgierig. Kom dan eens een kijkje nemen. Neem gerust contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek of een rondleiding

Het laatste nieuws

Ga naar de inhoud