Bij S&L Zorg werken wij vaak met BBL-leerlingen in de functie van Leerling Cliëntbegeleider. We vinden het mooi hen een fijne en interessante leerplek te bieden, en zo bij te dragen aan onze medewerkers van de toekomst.

Hoe werkt dat, Leerling Cliëntbegeleider?

Een Leerling Cliëntbegeleider werkt binnen de sector Wonen en volgt een Beroepsopleiding Niveau 3. Hij of zij werkt en leert gemiddeld 3 tot 4 dagen per week in de praktijk. Het aantal diensturen per dag verschilt, dit is afhankelijk van de dienstenstructuur van de leer-/arbeidsplaats. Daarnaast gaat een BBL-leerling één vaste dag per week naar school; een deel van deze schooluren wordt uitbetaald. De leer-/arbeidsplaats van de leerling is zoveel mogelijk afgestemd op de wens en het niveau van de leerling. Dit houdt onder meer in dat een beginnende leerling, indien mogelijk, geplaatst wordt op een woning/afdeling waar directe begeleiding is gegarandeerd. Gedurende de opleiding doet de leerling op minimaal twee leer-/arbeidsplaatsen werkervaring op, waardoor de leerling in aanraking komt met verschillende cliënttypen binnen S&L Zorg. De leerling blijft minimaal één jaar op een leer-/arbeidsplaats.

S&L Zorg medewerkers, vrijwilligers, stagiaires, leerlingen, BOL, BBL
BBL-leerling, leren, zorg, S&L Zorg, Kellebeek College, Roosendaal en Bergen op Zoom

Vergoeding

Een BBL-leerling krijgt een leer-/arbeidsovereenkomst voor de functie van Leerling Cliëntbegeleider voor de duur van zijn of haar beroepsopleiding. Zij ontvangen een salaris conform de CAO Gehandicaptenzorg. De leeftijd of het praktijkleerjaar bepalen de hoogte van het salaris.

Ben je 21 jaar of ouder: dan is je salaris minimaal gelijkwaardig aan het landelijk minimumloon. De contracturen van de Leerling Cliëntbegeleiders variëren van minimaal 24 uur tot maximaal 27 uur per week.

Heb je nog vragen? Stuur dan een e-mail naar onze praktijkbegeleider Henny der Kinderen via h.d.kinderen@slzorg.nl

Heb je interesse in een BBL-leertraject bij S&L Zorg? Klik dan op onderstaande knop voor onze actuele vacatures.

Typ hier uw zoekopdracht

X